Hennep - Cannabis Sativa

Inhoudsstoffen

Hennepplant
In de hennepplant komen meer dan vierhonderd verschillende stoffen voor:
Ongeveer zestig daarvan zijn uniek en komen in geen enkele andere plant voor. Deze stoffen worden ook wel cannabinoïden genoemd. De stof die het meest verantwoordelijk is voor de lichamelijke en psychische werking van hennep is tetra-hydrocannabinol (THC). Andere stoffen in hennep zijn cannabinol (CBN) en cannabidiol, deze stoffen beïnvloeden de werking van THC. THC lost net zoals andere cannabinoïden goed op in vet, maar niet goed in water

Etherische Hennepolie
De meest voorkomende componenten in de etherische olie van hennep zijn de terpenen myrceen, b- en trans-caryophylleen. Andere componenten in de etherische olie zijn: Monoterpenen: alpha- and beta-pineen;
Sesquiterpenen: alpha-humuleen, allo-aromadendreen; Terpeen oxides: caryophylleen oxide, bisabolol

There seems to be a link between the serotonin system in our body and the cannabinoid receptors. Also I understand that our serotonin type receptors decrease with age, our own body produces cannabinoids and that CBD is better than THC at enhancing the serotonin.
https://vistagreencg.com/2018/06/07/the-endocannabinoid-system-how-cannabis-affects-the-human-body/?fbclid=IwAR3YDJcJMmBHCgWSgMX52SI_VZLTQ3IPZ5fd0NXoDTzd_k74FPpo0Fedk74

Cannabis especially mediates fat metabolism, which is responsible for nearly all neurotransmitter production, along with hormones, and it also mediates light metabolism (how our bodies utilize the sun we receive). Cannabis is the most sun-loving plant that I know. It is able to store sunlight in its resin (where the cannabinoids reside on the outside of the plant). It is crucial though that the plants be grown under natural sunlight in order to use it as a winter store of summer light.

Informatie

Hennep (Cannabis Sativa) is een éénjarige tweehuizige plant. Tweehuizige betekent dat het mannelijke en vrouwelijk planten kent. De plant bloeit van juni tot en met augustus met groenachtige bloemen. De meeldraad bloemen (mannelijk) staan in pluimen en de stamperbloemen (vrouwelijk) staan in de bladoksels in aren. De bladeren zijn lang gesteeld met vijf tot negentallig lancetvormige slippen en zijn grof gezaagd. De plant wordt 1 tot 2 meter hoog.

Marihuana (Hennep - Cannabis Sativa) en industriële hennep zijn niet hetzelfde. Marihuana is de hennep die vooral wordt gebruikt voor zijn psychoactieve eigenschappen en bevat ook een hoog percentage, 5 tot 20 procent, THC (de belangrijkste psychoactieve component). Industriële hennep wordt gebruikt voor zijn vezels en zaden, en heeft een THC percentage van 1 % of minder. Industriële hennep heeft daarom nagenoeg geen psychoactieve eigenschappen.

De plant wordt verbouwd en is soms te vinden in bloemperken. Hij komt zelden verwilderd voor. In subtropische gebieden wordt hij tegenwoordig op grote schaal gekweekt, maar ook Italië, Hongarije, Polen, Japan en China zijn belangrijke productielanden.

Het onderzoek naar cannabis begon in de negentiende eeuw. In de jaren veertig werden twee belangrijke stoffen uit de hennepplant geïsoleerd, cannabinol en cannabidiol. In de jaren zestig lukte het om de stof delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) uit de hennepplant te isoleren, dit is de belangrijkste psychoactieve stof. Snel hierna werden vele andere stoffen uit de hennepplant geïsoleerd en hun structuren in kaart gebracht. Eind jaren tachtig werden in het menselijk lichaam natuurlijke receptoren (cannabinoïd-receptoren) ontdekt, waar cannabis op aangrijpt. Begin jaren negentig werd anandamide ontdekt, een van nature in het menselijk lichaam voorkomende stof die op dezelfde receptoren aangrijpt.

Hennep is de plant met de meeste geneeskrachtige eigenschappen. En het groeit als [on]kruid. De plant is dus een kruid en geen drugs. Drugs (allopatische medicijnen) is een Engels woord en dat haal je bij de drugsstore (apotheek). Maar de wiet die in koffieshops te koop is, is meestal aan te merken als een drugs, omdat veel kwekers niet weten waar ze mee bezig zijn! Ze willen geld verdienen aan deze planten en denken niet aan het welzijn van de rokers. Daardoor bevatten veel wietsoorten in de koffieshop nog chemische insecticiden en die zijn niet goed voor onze gezondheid. Ook wordt de meeste wiet op een hydrosysteem gekweekt. Deze kwekers gebruiken chemische voeding. Dit is op zich geen probleem, mits je op tijd stopt met de voeding en er daardoor voor zorgt dat de chemische stoffen uit de plant zijn. Maar dit gebeurt zeldzaam of nooit bij die geldkwekers. Dus als je echt ongevaarlijke wiet wilt hebben dan zal je moeten zoeken naar een kweker die het met liefde doet of je zult zelf een wietplant moeten kweken.

In 1928 is wiet onder druk van amerika verboden in nederland en dit zonder goede reden.Maar die reden begrijp je gelijk als je ziet wanneer farmaceutische bedrijven op kwamen zetten met hun asperine[ook begin 1900].

Ook uit de documentaire van Paula Gloria (zie hieronder) blijkt dat Hennep - Cannabis voor 1937 veelvuldig gebruikt werd vanwege de medicinale werking ervan, maar ook om recreatieve redenen. Verder werd Hennep toegepast om redenen die je hieronder vindt. In de documentaire wordt uitgelegd, waarom er een verbod op Hennep Cannabis kwam. Ook Nexus legt in zijn artikel, dat ik hieronder geplaatst heb, uit waarom er een verbod is. De farmaceutische industrie heeft hier alles mee te maken.

Zelf Hennep kweken
Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet toegestaan meer dan drie hennep planten kweken, maar daar hoef je je vanzelfsprekend niet door te laten weerhouden. Hennep heeft een zonnige plek nodig. Goed gedraineerde en stikstofrijke grond.

Vermeerderen
De zaden kunnen gezaaid worden van begin maart tot eind mei. Je kunt (psychoactieve) cannabis zaden bestellen. Het zaad dat je kunt kopen om zelf te kweken, is bijna altijd goed. Je moet alleen geen gefeminiseerde zaadjes kopen.

Hier vind je een complete handleiding voor het zelf kweken.

Hieronder een artikel van Nexus dat verscheen op Argusoog in juni 2009
Hennep is de meest veelzijdige plant – veelzijdiger nog dan de sojaboon die thans waarschijnlijk de grootste variëteit aan duurzame producten levert. Hennep is een rijke voedingsbron, maar levert ook alle producten die uit hout, katoen en aardolie worden gemaakt. De basis van die veelzijdigheid zijn zes ruwe grondstoffen: lange bastvezels, medium vezels, korte kernvezels, zaad, olie en meel.

De vezels van de bast worden gebruikt voor textiel, maar ook voor een duurzaam alternatief voor glasvezel. Mediumvezels worden gebruikt voor papier en de korte vezels voor bouwmaterialen. Zaad en meel dienen voor een reeks van voedingsmiddelen. De olie ook, maar die dient tegelijkertijd voor de productie van shampoo, zeep, wasmiddelen en verf. Hennep is een veelzijdig agrificatiegewas – de plant is geschikt voor industriële toepassingen zoals het produceren van plastics.

Cannabis is tweehuizig, wat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke planten zijn. De eenjarige plant groeit snel: rond half mei gezaaid kan men het eind augustus oogsten en de plant kan enige meters hoog worden. De lange wortels breken de grond en maken zo de akker vruchtbaarder. Met zijn lange wortels staat cannabis ook stevig, de plant werd ooit gebruikt als windscherm rond de akkers. Cannabis groeit vrijwel op iedere grond, heeft weinig voedsel nodig en is resistent tegen ziektes. Kunstmest en pesticiden zijn overbodig. Door de dichte groeiwijze is het verbouwen van cannabis zelfs een goede manier om onkruid te bestrijden!

Een hectare cannabis levert gemiddeld 2000 kg zaad op. Dit zaad is voedzaam. Het bevat geen THC, maar vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Men kan het vermalen tot meel, dat vrij is van gluten. Het is beter verteerbaar dan sojameel, men kan er zelfs babyvoeding van maken. De olie, bijna 20% van het gewicht van het zaad, bestaat uit onverzadigde vetzuren. Het is een goede spijsolie, gezond en niet duur. Uiteraard kan men er zeep van zieden en zalf van maken, maar ook een plastic die biologisch afbreekbaar is. Er kan een olielamp op branden, men kan er een auto op laten rijden, of er zelfs een hele auto van bouwen. Het uitgeperste zaad dient als veevoer. Het zaad is volstrekt ongevaarlijk.

De stam van de cannabis heeft lange vezels die gemakkelijk loslaten. Men kan er draden van spinnen, die sterker zijn dan enige andere vezel. De Chinezen gebruikten canvasvezels voor hun boogpezen, maar van canvas kan men ook de meest soepele stoffen weven. De vezels zijn bestand tegen vocht en vrijwel onverslijtbaar. Canvas speelde daarom ooit een grote rol in de zeilvaart: de zeilen, het want, de schoten en vallen, het breeuwsel, de visnetten, de vlaggen en wimpels, de plunjezakken, hangmatten en kleding van de bemanning, het was allemaal canvas! Het hele leger van Napoleon liep in canvas uniformen. Het strategische belang van cannabis was dan ook enorm. De boeren waren soms verplicht om op een gedeelte van hun land cannabis te verbouwen! De eerste Levi’s spijkerbroeken waren van canvas en deze waren vrijwel onverslijtbaar. Tegenwoordig zijn ze van katoen en een beetje bouwvakker verslijt er enkele per jaar.

Van de cannabisstengels en van versleten canvas kan men een pulp maken, waaruit papier wordt vervaardigd. Dit procedé was reeds in de oudheid bij de Chinezen bekend. Het werd overgenomen door de Moslims, die er hun Koran op verspreidden, en tijdens de kruistochten bereikte deze techniek Europa. Perkament maakte plaats voor canvaspapier, dat nauwelijks vergeelt of verzuurt. De eerste Bijbels werden erop gedrukt en canvaspapier bleef gebruikelijk tot laat in de 19e eeuw. Toen ging men over op houtpulp. De papieropbrengst van een hectare cannabis is echter ruim vier maal zo groot als die van een hectare dennenbos! Voor de productie zijn ook veel minder giftige chemicaliën nodig en het papier is veel duurzamer.

Als biomassa biedt hennep een duurzame bron voor brandstof. Geen enkele plant brengt meer biomassa op: tien ton gedroogde biomassa per hectare. Tachtig procent daarvan betreft houten stengels, waar weer 77 tot 85 procent cellulose, de grondstof voor papier, inzit. Bos groeit langzamer en in bomenhout zit maar 65 procent cellulose.

Hennep groeit in vrijwel elk klimaat – van Finland tot in de Sahara. China en Oost-Europa zijn thans de grootste producenten, maar in Groningen worden jaarlijks ook drieduizend voetbalvelden industriële hennep geoogst. Een extra voordeel van hennep is, dat het snel groeit. De plant is in honderd dagen volgroeid en dat betekent dat het gewas op vele plaatsen tweemaal kan worden geoogst. Of dat het kan worden ingezaaid na de oogst van een ander gewas. Hennep zelf hoeft overigens niet in rotatie – in afwisseling met andere gewassen – te worden geteeld. Hemp (Hennep) is verboden in de USA ten voordele van katoen (waar veel gif op word gespoten) Hemp groeit op 3 maanden tijd 4 meter hoog zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

De planten groeien dicht tegen elkaar en laten geen ruimte voor onkruid. Boeren die in het jaar na de hennepoogst bijvoorbeeld aardappels poten, ontdekken dat zij dat jaar de helft minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. De diepe wortels van de hennep geven onkruid minder kans. Tenslotte dient hennep als een ideale schoonmaker van vervuilde grond. Hennep onttrekt in één oogst zestig tot zeventig procent van de vervuiling aan de grond. Die vervuiling gaat in de bloemen zitten die kunnen worden verbrand, de rest van de plant is dan schoon en bruikbaar voor andere doeleinden.

Ook heb ik begrepen dat de cannabis plant de grootste zuurstofleverancier is van alle gewassen d.m.v. fotosynthese. Wat betekent dat? Dat ie meer CO2 in zuurstof omzet (onder invloed van zonlicht) dan enig ander gewas. [...] het allerbeste hiervan, wij kunnen de bossen met rust laten, wij hoeven nooit meer één boom te kappen. Zou dat geen prachtig cadeau zijn aan onze kinderen en kleinkinderen?!

Het is duidelijk dat vooral Amerika het internationale drugsbeleid coördineert en domineert gedreven door één motief: in eigen land is er een oorlog aan de gang die al decennia lang woedt, de ‘War on Drugs’.

Deze oorlog die dit jaar in Washington voor 37,1 miljard dollar op de begroting staat, is er een van vele superlatieven, vooral in bedrijfsmatige zin. De politie is van misdaadbestrijder verworden tot een ondernemer die elke potentiële drugscrimineel arresteert met maar één doel: het in beslag nemen van zijn geld en zijn bezittingen. De veelal geprivatiseerde gevangenis industrie kan met een populatie van ruim 2 miljoen de positieve bedrijfsresultaten op Wall Street verzilveren. De behandelindustrie moet op haar beurt jaarlijks honderdduizenden veroordeelde verslaafden proberen uit de handen van de geprivatiseerde gevangenissen te houden. En ook daar hangt weer een prijskaartje aan.

Door de ‘War on Drugs’ worden de contouren zichtbaar van een samenleving die winstmaximalisatie en moraal heeft gecombineerd met de drugsproblematiek, die zo een hele, vooral zwarte generatie totaal dreigt te criminaliseren en zo het beeld oproept van een dronken reus die niet weet dat hij in zijn eigen voeten schiet.

Henry Ford bouwde zijn eerste auto met hennepvezels en reed de motor op hennepolie.
[...] Zelfs staal kan vervangen worden door hennep. Het is lichter waarmee auto’s met minder pk’s sneller optrekken en minder verbruiken en het is veel stootvaster dan staal waar je bij het minste en geringste al een deuk oploopt die dan weer kapitalen kost om te laten repareren. Dus de olie waarop de auto loopt kan van hennep gemaakt worden, het chassis en de carrosserie, het interieur, eigenlijk gewoon de hele auto! Los van dit gegeven ben ik ervan overtuigt dat wanneer hennep uit het illegale circuit komt nog veel meer toepassingen bedacht zullen worden.

Hennep als medicijn
Cannabis ( de rookbare versie ) blijkt ook een medicijn tegen talloze kwalen! Voor de farmaceutische industrie is cannabis dan ook gevaarlijk. In de 19e eeuw werden extracten van cannabis nog verkocht in de apotheken. Ze werden gebruikt tegen krampen, toevallen, astma, slaapstoornissen, migraine en andere kwalen. Hennepzaadolie hielp tegen eczeem en psoriasis, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes. Ook blijken chemopatiënten veel baat te hebben bij het gebruik van cannabis. Een medicinale toepassing wordt tegenwoordig weer toegestaan, maar is aan strikte regels gebonden. Cannabis helpt ook tegen ADHD en voor kinderen lijkt dit medicijn ongevaarlijk.


Toepassingen

Hennep zaad
Hennep zaden zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. De zaden hebben geen psychoactieve eigenschappen, omdat het geen THC bevat. De zaden kunnen worden geperst voor olie of gepeld voor de voedzame inhoud van de zaden. Hennep zaden bevatten gamma-linolenic acid (GLA).

Gepelde hennep zaden
Hennep zaden zijn goede bron van eiwitten en zijn beter te verteren dan sojabonen. De gepelde zaden kunnen worden geroosterd of kunnen in veel verschillende voedingsmiddelen worden gebruikt. Het wordt gebruikt in vogelvoer en is ook een goed ingrediënt in (huis)diervoer.

Hennep zaad olie
De zaden van hennep bevatten 25 tot 35 procent olie en bevat veel essentiële vetzuren. De koudgeperste olie is licht groen en heeft een lichte gras smaak. Deze olie kan voor veel gerechten worden gebruikt zoals tofu en margarine en kan samen of in plaats van olijf-, walnoot- en zonnebloemolie worden gebruikt. De olie wordt ook gebruikt in verf, shampoos en zepen.

Medicinaal
Hennepzaad olie is rijk aan essentiële vetzuren, linoleic en linolenic acid en gamma-linolenic acid (GLA). Het heeft geen psychoactieve eigenschappen, omdat het geen THC bevat. Hennepzaad olie wordt aanbevolen bij de behandeling van huid aandoeningen (eczeem, psoriasis), hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes

In Nederland werd Cannabis in de vorige eeuw toegepast bij verschillende aandoeningen, zoals krampen, toevallen, astma, slaapstoornissen en migraine.

Aan het effect van Hennep bij de volgende aandoeningen wordt nog steeds onderzoek gedaan. Er bestaan al bewijzen dat Hennep hierbij een gunstige uitwerking kan hebben: pijn bij kanker, misselijkheid en braken wegens chemotherapie, extreme vermagering, verlies van eetlust bij AIDS (let op: AIDS is een verzamelnaam van 29 verschillende auto-immuunziekten, echter nooit veroorzaakt door HIV) , spierspasmen bij multipele sclerose, anorexia nervosa, glaucoom, migraine, astma, tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette.

Run from The Cure
Rick Simpson Story After a serious head injury in 1997, Rick Simpson sought relief from his medical condition through the use of medicinal hemp oil. When Rick discovered that the hemp oil (with its high concentration of T.H.C.) cured cancers and other illnesses, he tried to share it with as many people as he could free of charge. When the story went public, the long arm of the law snatched the medicine - leaving potentially thousands of people without their cancer treatments - and leaving Rick with unconsitutional charges of possessing and trafficking marijuana!
Zie documentaire hieronder!

Als geneeskruid worden de in de bloeitijd verzamelde toppen van de vrouwelijke plant gebruikt

Werking en karakter
Pijnstillend, krampwerend, psychoactief, ontspannend, eetlustopwekkend, slaapopwekkend

Toepassingen met etherische olie
Tegenwoordig is er THC vrije etherische olie van hennep verkrijgbaar en heeft dus geen psychoactieve bijwerkingen. Het is een lichtgele olie. De reuk van de etherische olie is bloem-, hout- en kruidachtig. De smaak is bitter.

Eigenschappen
Ontstekingsremmend, verminderd zwellingen, anti allergisch, het reukvermogen wordt erdoor verbeterd, ontspannend, versterkend, hoest, bronchitis, verzwakt reukzintuig, astma, hooikoorts en andere allergische reacties, huidirritaties, eczeem, ontstekingen, nerveusheid, slapeloosheid, angsten, onrustigheid.

Gebruik

Wijze van inname
Meestal wordt Hennep gerookt. Je kunt er ook thee van zetten of het eten. Maar eten maakt de werking heel anders (veel minder lekker en veel heftiger). Het duurt enkele uren voordat je lichaam alles verteerd heeft wat je eet, dus de werking blijft die tijd ook op komen zetten. Dit maakt het doseren heel erg moeilijk.

Thee zetten is dan nog het beste alternatief, maar dan heb je al genoeg aan wietbladeren en daarvoor wil je geen topjes of kleine blaadjes met zichtbare hasjklieren gebruiken want dat geeft een vieze sterke smaak in je keel.

Dus kom je toch weer bij roken terecht. Als je het rookt dan duurt het zo’n 20 minuten voordat de werking op zijn hoogtepunt is. Mensen die wiet gebruiken en die zelf niet roken, gebruiken een vaporizer. Met gewoon roken d.m.v. van een joint of een pijp, verbrand je de wiet, maar met een vaporizer verhit je de wiet en de damp die eraf komt die rook je op. Die vaporizers zijn te koop maar die zijn vrij prijzig, maar veel blowers maken zelf een vaporizer d.m.v. een verfbrander te kopen. Met die verfbrander verhitten ze die wiet dan in een (water)pijp. Een waterpijp filtert het vuil, dus dat is de schoonste methode.

Voorzichtig?
Er zijn bronnen die aangeven dat je Hennep tijdens de zwangerschap beter niet kunt gebruiken. Voel zelf! wat de effecten van Hennep zijn in jouw lichaam. De effecten kunnen van persoon tot persoon anders zijn. En van situatie tot situatie bij dezelfde persoon anders zijn. Velen zijn helaas de verbinding met hun lichaam en dus hun lichaamsgevoel verloren, waardoor zij minder goed de effecten kunnen waarnemen. Wees voorzichtig met het gebruik van Hennep in het algemeen (en dat geldt voor alle kruiden en voedingsmiddelen).

Het high gevoel dat Hennep kan veroorzaken kan bij medicinaal gebruik hinderlijk zijn.

Hennep kan negatieve effecten hebben op de rijvaardigheid zoals alertheid, concentratie, coördinatie en reactievermogen (vergelijk met alcoholgebruik)?

Langdurig en intensief gebruik van psychoactieve Hennep heeft mogelijk gevolgen voor het cognitief functioneren (geheugen) en kan leiden tot afhankelijkheid (vergelijk met alcohol)?

Hennep kan een psychose(gevoel) uitlokken bij degenen die daarvoor gevoelig zijn. Hennep versterkt wat al aanwezig is in jou. Voel je je depressief, dan kan het gebruik van Hennep de depressieve gevoelens versterken. (Mis)bruik Hennep (evenals bijvoorbeeld alcohol, maar ook kruiden en voedingsmiddelen) niet om je te 'verlossen' van je shit-gevoelens. Neem je 'lastige' gevoelens gewoon maar waar, kijk naar ze. Welke boodschap hebben deze gevoelens voor jou? Wat zit er achter? Dit kijken naar 'lastige' gevoelens en situaties in jouw leven, hoef je niet alleen te doen. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.


Paula Gloria en Joe Barton over Hennep - Cannabis als medicijnShanti interviews Joe Barton - Beyond JewishDiction about a trialRick Simpson 'Run from The Cure'Hoe herken je schone wiet
Om schone wiet te herkennen moet je die wiet puur roken [geen tabak in je joint]. Schone wiet geeft geen drukkend gevoel in je longen zodra je een trekje genomen hebt. Schone wiet geeft ook geen irritant prikkelend gevoel in je keel of op je tong en je hoeft er ook niet van te hoesten. Als je wel moet hoesten dan kan dat komen doordat er veel stof of andere troep op de wiet zitten of nog chemische voedingsstoffen in de wiet zitten. En schone en pure wiet geeft witte as.

Grijze of zwarte as geeft aan dat er vuil in zit. Als er in wiet nog heel veel chemische voedingsstoffen zitten dan krijg je synthetische sporen in je wiet. Die synthetische sporen herken je aan keiharde zwarte as die er niet afgaat als je je as eraf probeert te tikken en je wiet brandt dan niet of erg moeilijk.