Aarbeiensaus

Ingrediënten

Aardbeien
Ruwe Rietsuiker
Citroen

Bereiding

De marktkoopman had een grote doos met 8 bakjes Aardbeien voor 1euro in de aanbieding. Dat zijn dan niet de mooiste aardbeien en ik heb het nodige werk om vieze plekjes weg te snijden. En sommige Aardbeien kan ik zo weggooien. Maar er bleef voldoende moois over en daar heb ik een heerlijke Aardbeiensaus van gemaakt. Heel eenvoudig: Aardbeien langzaam aan de kook brengen in grote pan met suiker (ik gebruik niet teveel suiker: veel minder dan aangegeven in recepten). Citroen uitpersen en sap toevoegen (of spuitje Citroen uit flesje). Even laten doorkoken (zo'n 2min.), staafmixer erop als je een gladde saus wilt anders hoeft dat niet, en dan heet in schone potten (schoon maken met kokend soda water en daarna afspoelen) schenken of flesjes met een brede hals. Ik heb de Aardbeiensaus in kleinere potten met brede hals geschonken en daarna laten afkoelen.

Smakelijk met warm weer!

De suiker en citroen zorgen voor de houdbaarheid: als je goed afsluitbare potjes gebruikt, kun je deze saus zeker een jaar bewaren.