De Spijsvertering


De uitleg onder dit Menu 'Stofwisseling' over het ontstaan van 'ziekte' rondom de Stofwisseling is old school. Vanuit de inzichten van German New Medicine weten we dat ook 'ziekte' van de Stofwisslingsorganen bio-logische gevolgen zijn in het lichaam van een plotseling ervaren emotioneel trauma / conflict. Deze verschijnselen dienen dus niet bestreden te worden en op de pagina 'ziek'Zijn en immuniteit heb ik uitgelegd dat ook de begrippen 'weerstand' en 'immuniteit' old school zijn. Op voornoemde pagina neem ik je mee in de geschiedenis van inzichten rondom 'ziekte', 'weerstand', en 'immuniteit'.

Wel kun je de informatie die ik onder het Menu 'Stofwisseling' vermeld gebruiken ter ondersteuning in je healingproces naar balans.


Onder het Menu 'Stofwisseling' vind je de werking van de darmen en de stoornissen die kunnen optreden als die niet goed werken. Daarnaast vind je hier de kruiden die de darmwerking positief be´nvloeden.

Onze darmen nemen letterlijk en figuurlijk een belangrijke plaats in ons lichaam in. De totale lengte van de darmen is zo'n 6 meter, de totale oppervlakte van onze darmen is 200 m´▓. Dat past allemaal in onze buik, omdat de dunne darm enorm geplooid is.

Tussen de slokdarm en de maag bevindt zich alleen een sluitspier, wat tot brandend maagzuur kan leiden.