Vitamine C

De hoeveelheid vitamine C vermeerdert als gevolg van koken. De hoeveelheid vermindert onder invloed van licht (zon) en lucht.
Vitamine C is 1 van de beste antivirale middelen, mits in hoge dosering toegepast: 1-6 gram, tot de darmtolerantie anders leidt het tot diarree. Een overdosis plas je weer uit, maar is wel geoxideerd en de effecten daarvan kennen we nog niet/onvoldoende. De hoge dosering is niet uit voeding te halen: vergelijk 1000mg = 40 sinaasappels


Als gevolg van een tekort aan vitamine C ontstaan gemakkelijk blauwe plekken en botbreuken. Dit is het resultaat als het lichaam de ‘eigen vitamine C’ op gaat verbruiken, dat gaat altijd ten kosten van de gezondheid. Als ouders dan in het ziekenhuis komen met een kleintje dat dergelijke symptomen heeft zal er al snel aan mishandeling gedacht worden. Aan vitamine C gebrek wordt niet gedacht, en dat dit veroorzaakt kan worden door een vaccin komt niet in het woordenboek van vele artsen voor en al helemaal niet bij de Overheid! ‘Ben je mal! Door vaccinatie? Hoe verzin je het? Nee hoor, dat zal wel een andere oorzaak hebben.’ En zo zijn er wereldwijd ouders verkeerd beoordeeld of zelfs in de gevangenis terecht gekomen.

Een vaccin, een spuit met lichaamsvreemde stoffen. Is het te begrijpen dat een lichaam daarvan in balans wil komen? Is het dan ook te begrijpen dat personen, of ze nu klein of groot zijn daarop gaan reageren? Een natuurlijke reactie van het lichaam is vitamine C gebruiken om de opgedane schade te herstellen.


Vitamine C altijd veilig?
Vitamine C hebben wij hard nodig, dat is overduidelijk. Kunnen we dan zomaar overal een potje vitamine C tabletten kopen?

Het antwoord is volmondig: NEE! Absoluut niet! Let op bij kindervitamine C dat er geen aspartaam in zit. Maar vele vitamine C producten voor volwassenen bevatten ook stoffen waar je niet vrolijk van wordt.
Al eerder hebben wij de vitamine C van de winkelketen ‘De Tuinen’ onder de loep genomen.
Daaruit bleek dat er drie E nummers in verwerkt waren die zeker het vermijden waard waren, in de rode zone. Dan nog oranje nummers waarbij je ook geen lekker gevoel hebt. Je vraagt je af waarom deze stoffen in een vitamineproduct zitten, waarvan je de gedachte hebt dat je er baat bij zult hebben. Er is zeer veel kaf onder het koren. Ook de farmacie heeft zijn vleugels uitgeslagen in deze tak van producten.

Alert zijn is van belang en je goed informeren. Graag adviseer ik regelmatig een boek te lezen. In dit geval is dat: ‘ Supplementen onder de loep’, geschreven door Brian R. Clement.


Vitamine C uit voeding
Als groenten en fruit de kans krijgen om te groeien zoals het nodig is om zich tot volledige kwaliteit te ontwikkelen, zijn er ook vele soorten die ons op een natuurlijke manier van vitamine C kunnen voorzien.
Volgens Karine Hoenderdos, schrijfster van het boek: ‘Puur Gezond! Slank in 8 stappen’ is er een top vijf!
Op nummer één staat de rode paprika, op twee de spruitjes, vervolgens de broccoli, zwarte bessen als nummer vier en de boerenkool is de hekkensluiter. Deze producten bevatten meer vitamine C dan kiwi’s of sinaasappelen.
Velen zeggen vaak: ‘Ik krijg voldoende vitamine C binnen want ik eet per dag een x‐aantal sinaasappels’.
Men denkt het oprecht goed te doen. Maar bekijken we de sinaasappel, die niet in ons land groeit en voor het transport te onrijp geplukt wordt, dan kun je zelf al bedenken dat dit niet een optimale bron is van vitamine C.
Als we dan ook nog weten dat sinaasappels in de laatste uren aan de boom hangend, in de zon, de meeste vitamine C aanmaken, dan is het helemaal te begrijpen dat de sinaasappels die wij kopen meer voor de smaak zijn dan voor de nodige vitamines.


Vitamine C en de gevolgen van tekorten in relatie tot kanker

Scheurbuik is een?
Acuut tekort aan vitamine C. De zeelieden in vroegere tijden hadden een probleem wanneer ze te lang geen vers fruit aten en stierven hieraan…

Maar wat is nu scheurbuik?
De aderen en slagaderen in het menselijk lichaam zijn opgebouwd uit collageen bindweefsel. (Zie het als een binnenband van een fiets). De aminozuren die hiervoor verantwoordelijk zijn halen de belangrijkste componenten uit het vitamine C complex.

Door het acute gebrek aan vitamine C kan de elasticiteit van de vaatwanden niet worden gehandhaafd en ontstaan er scheuren in de vaatwand. (Zie het als de binnenband die te lang in de zon heeft gelegen; er ontstaan scheuren in het rubber)

Door de druk in de slagaderen klapt de vaatwand en bloed zo iemand dood (een klapband)

Dit proces voltrekt zich zeer snel (een aantal weken), zodat het lichaam niet de tijd krijgt (nood)maatregelen te nemen.

Nu is de mens, naast de cavia, de mensapen en een vruchtenetende vleermuis, één van de 4 diersoorten die niet zelf zijn vitamine C aanmaakt. Alle andere diersoorten kunnen dit wel. Hetzij via de lever, hetzij via de nieren (bijv. katten en honden)

Wat heeft dit met ons te maken?
Heel veel. Katten en honden maken dagelijks een hoeveelheid vitamine C aan die (omgerekend naar het gewicht van een menselijk lichaam) neerkomt op 10 GRAM!

De FDA heeft als ADH (Algemeen Dagelijkse Hoeveelheid) vitamine C voor mensapen in dierentuinen bepaald op 3,6 GRAM!

De ADH voor de mens is wereldwijd bepaald (o.a. door het Nederlandse voedingscentrum) op: 20 milligram! (0,2 GRAM!)

Dit betekent een chronisch tekort aan vitamine C.

Wanneer er een chronisch tekort is aan vitamine C, en dit een aantal decennia aan houdt, heeft het lichaam de tijd (nood)maatregelen te nemen om scheurtjes die ontstaan in het collagene bindweefsel te dichten (de band te plakken)

Wij spreken dan van 'aderverkalking'. De Latijnse benaming is echter ARTERIO sclerose (slagader), GEEN VENO sclerose (ader)verkalking.
Dus 'aderverkalking' (arteriosclerose) is niets anders dan dat er, a.g.v. een chronisch tekort aan vitamine C, scheurtjes zijn ontstaan in de vaatwand, die door het lichaam zijn gedicht middels een noodmaatregel!
Het gevaar bestaat echter dat, door de DRUK in de slagaders, alsnog een lek kan ontstaan (Aneurisma).

Deze noodmaatregel (stof) wordt aangemaakt en de lever en je valt van je stoel wanneer je de naam hoort.

CHOLESTOROL!

En wat doet de farmaceutische industrie?
DIE DIENT CHOLESTOROL VERLAGENDE MIDDELEN TOE!

En doet daarmee de lichaamseigen noodmaatregelen teniet. (Ze trekken de geplakte band los).

Ze weten het ook nog eens o zo goed en o zo geraffineerd te vermarkten. nl. dat je 'goed' cholestorol en 'slecht' cholestorol hebt. (LDL en HDL)
(Dit is zoiets als goed water en slecht water… het systeem is een geheel: het komt uit de kraan, gaat door de afvoer, wordt weer gezuiverd en komt weer uit dezelfde kraan.)

Dien je echter voldoende vitamine C toe (grammen!), dan herstelt het lichaam zichzelf, wordt het cholestorol weer afgevoerd richting de lever om daar te worden afgebroken (gezuiverd).

Gebruik alleen wél NATUURLIJKE VITAMINE C!
De gesynthetiseerde vorm (Ascorbinezuur) is alleen maar de SCHIL! NIET het VOLLEDIGE COMPLEX!
(Dr. Royal Lee heeft hier tientallen jaren onderzoek naar gedaan - hij bedacht de term 'Wheels within wheels' - omdat het vitamine C complex opgebouwd is uit ontzettend veel stoffen. Al zijn onderzoek moest op last van de rechter worden verbrand! - hij is kapot geprocedeerd door de farmaceutische industrie.)

Dr. Linus Pauling heeft hier ook onderzoek naar gedaan en zijn 'legacy' wordt nog door veel artsen ter harte genomen.

Nu je deze correlatie tussen scheurbuik, collageen bindweefsel, vitamine C, cholestorol en hart- en vaatziekten kent…

Zoek eens voor de lol op de correlatie tussen Multiple Sclerosis (MS), anthocyanen, bloed-hersen barrière en gesynthetiseerd foliumzuur (wat elke vrouw in Nederland standaard voorgeschreven krijgt door het consultatiebureau).

Zoek eens voor de lol op de correlatie tussen Alzheimer, kanker, resveratrol en Dr. Joseph Maroon.

Nu ben ikzelf van mening (geweest?) dat Ascorbinezuur puur vitamine C is: ik heb dat zo geleerd tijdens mijn kruidenopleiding. Wie weet hier meer van? Ik heb ook de naam horen vallen van natrium ascorbaat wat een e-nummer is, te weten E301. Wie kan hier iets over zeggen?