Borstvoeding

Borstvoeding draagt bij aan een goede binding met jouw kindje
Borstvoeding draagt bij aan een goede binding met jouw kindje


'Immuniteit'
Als gevolg van borstvoeding (het zuigen) ontstaan rondom het mondje van de baby de typische blaasjes waardoor de baby vanuit de 'omgeving' ('buitenlucht') o.a. de Lactobacillus binnen krijgt (vergelijk met het proces dat je ziet bij het fermenteren van Kefir). De symbiose van de schimmel en bacterie zorgt voor een gezonde darmwerking en 'immuniteit'.

Deze blaasje kunnen ook rond de tepel(hof) bij de mama ontstaan. Ik vind de lipjes van een 'borst gevoede baby' echt uitgesproken anders dan een 'fles gevoede baby'. De lippen en wangen, het hele gehemelte en ook mondmotoriek is anders bij een borst gevoede baby.


Binding
Hoe borstvoeding bijdraagt een een gezonde 'immuniteit' én een goede binding met je kindje lees je via deze link...


Baby-fles Iphone houder
Zie je de gekte op dit plaatje? Terwijl de mama de fles geeft, is ze aan het 'spelen' op haar Iphone. Dan is het 'gemakkelijk' om een flessenhouder te hebben, zodat ze haar handen vrij heeft voor de Iphone. Hoewel het hier niet meer gaat om het moment van borstvoeding geven, is het moment van voeding vanzelfsprekend nog steeds een belangrijk en essentieel moment voor de binding met je kindje. De overgang van borstvoeding naar flesvoeding is AL een belangrijk levensmoment voor je kindje: je kindje kan dat moment ervaren als 'scheidingsconflict'. Daarnaast bezorgt deze mama haar kindje ook nog eens een dosis EMF-straling van haar Iphone.


Realiseer je overigens dat jouw kindje geen koemelk nodig heeft en dat borstvoeding volstaat. Lukt het niet om borstvoeding te geven (kijk dan naar de oorzaak daarvan) kies dan voor melk die kwa samenstelling het dichtstbij jouw eigen melk ligt en dat is Paardenmelk.


(Ik zag laatst (Mei 2019) een mama achter een kinderwagen lopen, terwijl ze aan het texten was op haar smart phone: ik vind het zo triest dat de 'slimme' apparaten in plaats komen van échte binding en sociaal samen leven: dit is een oorzakelijke bron van 'ziekte' in het (latere) leven van jouw kindje evenals dat van jezelf.)