Het Gekruide Pad
Weten Wat We Eten
|
|||
Maagkruiden
In het algemeen de schermbloemigen Pepermunt Gember Kummel (karwijzaad) Vlozaad (Psyllium of Plantago Ovata) Zoutzuur in de maag heeft een ph-waarde van 2,3. Voeding ontzuren naar ph 6 door middel van maagkruiden. Bittere kruiden stimuleren de gal en de lever. Voeding ontzuren door middel van Vitamine C Verdunde appelazijn (minder goed voor glazuur op de tanden, daarom mond spoelen na gebruik) Haverzemelen Honing Vlozaad geeft veel slijm en voorkomt reflux van maagzuur. Gebruik hiervan 1 theelepel Bittere absint alsem (heeft echter ook een verdovend effect op het centrale zenuwstelsel) Kruidenbitters zijn goed voor de maag Kalmoes, koriander Peterselie: werkt hormonaal in op testosteron (prostaatklachten) en is een natuurlijk abortivum Selderij: afrodisiacum Kamille Gember: werkt stimulerend op de neurotransmitters Vetzuren (omega 3 en 6) zijn bouwstenen het celmembraan. Als gevolg van verzuring kan reumatoïde pijn ontstaan. Natriumbicarbonaat (baking soda) helpt hierbij. In 2012 volgde ik de basis en vervolg kruidencursus bij Marry Foelkel. Marry weet veel van kruiden en voeding. Het is haar missie om haar kennis te verspreiden. Ze geeft haar kennis door aan artsen, apothekers, en kruidenliefhebbers, kortom aan eenieder die belangstelling heeft in een natuurlijke manier van omgaan met de natuur en voeding. Kijk voor meer informatie over Marry op haar website: www.marrys.nl De bron van op deze pagina genoemde kruiden- en voedingsadviezen is Marry Foelkel. |
|||
|