Kruiden ten behoeve van een goede stofwisseling

Kijk bij kruiden steeds of het een warm kruid is of een koud. Aan de hand van dit onderscheid kun je al globaal nagaan wat de uitwerking van het kruid is.

Daarnaast is het belangrijk te beseffen dat zowel het gif als het tegengif zich in het kruid bevinden. Belangrijk is dat je weet waar het kruid niet goed voor is, omdat je daaruit kan afleiden waar het wel goed voor is.

Salie warm kruid bloeddrukverhogend
Anijs warm kruid krampstillend, ontkrampend
Venkel warm kruid
Koriander warm kruid
Pepermunt (menthol) warm en koud kruid



In 2012 volgde ik de basis en vervolg kruidencursus bij Marry Foelkel. Marry weet veel van kruiden en voeding. Het is haar missie om haar kennis te verspreiden. Ze geeft haar kennis door aan artsen, apothekers, en kruidenliefhebbers, kortom aan eenieder die belangstelling heeft in een natuurlijke manier van omgaan met de natuur en voeding. Kijk voor meer informatie over Marry op haar website: www.marrys.nl

De bron van op deze pagina genoemde kruiden- en voedingsadviezen is Marry Foelkel.