Het Gekruide Pad
Weten Wat We Eten
|
|||
Desembrood
groep: Brood | Ontbijt | Lunch | Stofwisseling
IngrediëntenRoggemeelSpelt of Tarwemeel Zoet brood Rozijnen Hazelnoten Hartig brood Ui Gedroogde tomaat (van Turk) Olijven Bereiding- neem roggemeel bijv 3 of 4 eetlepel en evenveel water en roer het tot een papje- roer het 's morgens en 's avonds een keer om - na een dag of 2 à 3 komen er bubbeltjes - meng daarna elke dag een goeie eetlepel en wat water erbij - liefst klop je buiten op een mooie plek om goed desem te vangen... - na de zesde dag gebruik je de helft ervan en vries je de andere helft in - het desem kneed je goed door het brood, voor het brooddeeg gebruik je waterkefir in plaats van water - in tegenstelling tot fabrieksmatig gist hoef je bij het gebruik van desem niet bang te zijn dat het inzakt - altijd werken met hout - desem moet niet in de buurt van zout komen Veel plezier met brood maken. Heel leuke site voor broodrecepten en wetenswaardigheden... scroll naar beneden en je vindt ook desem brood: http://www.wiebaktmee.nl/vaktermen/vaktermen.html |
|||
|