Vlierbloesemsiroop
groep: Drank | Weerstand

IngrediŽnten

Vlierbloesem schermen
Biologische citroenen 2
Verse muntblaadjes
Bruine rietsuiker grof

Grote pan (5liter)


Bereiding

Heerlijke dorstlesser vlierbloesemsiroop aangevuld met limonade van waterkefir

Pluk flink wat schermen vlierbloesem en leg deze voorzichtig in een mand. Voorzichtig met de stuifmeel. Doe de schermen vlierbloesem in een grote pan en overgiet met water (5liter als je hebt). Voeg sap van ongeveer 2 biologische citroenen toe. Je kunt ook de schil van de biologische citroen raspen en hier wat van toevoegen. Voeg handjevol verse munt toe. Zet iets zwaars op de vlierbloesem zodat deze onder water blijft staan. Laat dit zo minstens 24 uur staan.

Haal de schermen vlierboesem uit de pan en knijp deze goed uit. Haal de muntblaadjes uit de pan. Zeef het geheel. Voeg per liter water 200gr groffe bruine rietsuiker toe (dit lijkt veel, maar realiseer je dat je siroop maakt en deze aanvult met waterkefir of gewoon water of rode spawater). Laat dit geheel nu inkoken.

Maak in de tussentijd voldoende flessen schoon met schoonmaakazijn of (baking) soda.

Vul de flessen af met de vlierbloesemsiroop. Laat afkoelen. Zet op een koele plek (bijvoorbeeld in de kelder).

Voor een verfrissend glas gebruik je vlierbloesemsiroop naar smaak en vul je af met limonade van waterkefir.

Smakelijk!

Recept voor waterkefir vind je via deze link
http://kruiden.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=94

Vlier is weerstandverhogend
Lees hierover via deze link
http://kruiden.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=24