Het Gekruide Pad
Weten Wat We Eten
|
|||
Brandnetelpasta
IngrediëntenBrandnetels (als ze al wat ouder zijn, alleen de toppen)Magere spekblokjes (laat weg als je geen vlees wilt eten) Pasta (bijvoorbeeld Fusili) Roomsausje Tuinkruiden Knoflook Geraspte kaas ![]() BereidingBrandnetels goed wassen en grof hakkenPasta gaar koken en de spekblokjes even bakken De brandnetels bij de spekblokjes voegen en laten slinken (er blijft weinig van over, gebruik dus veel brandnetels) Maak een roomsausje: gebruik daarvoor het kookvocht van de pasta en voeg meel en boter toe. Roer glad tot een sausje en voeg tuinkruiden toe Rasp knoflook en voeg toe Voeg het roomsausje toe en daarna nog even doorwarmen Roer de gekookte pasta erdoorheen en het is klaar om op te dienen Doe er op je bord wat geraspte kaas over Dit recept heeft oneindig veel variatiemogelijkheden: wat salami bij de spekjes of bijvoorbeeld crème frêche of room culinair in plaats van het roomsausje En natuurlijk kan het ook zonder vlees! |
|||
|