Kastanjes bewaren

IngrediŽnten

Kastanjes (tamme)


Bereiding

Tamme kastanjes invriezen 2 methoden:
- ontpellen (klus) daarna kort blancheren, in zakjes en afkoelen, in vriezer;
- hele kastanje in kort in kokend water en daarna ontpellen: het ontpellen zou veel gemakkelijker gaan. Let op: kastanjes zijn heet als ze uit het kokende water komen.

Verwerken tot meel:
De kastanjes kort koken en laten afkoelen. Daarna fijn malen en GOED laten drogen (dit is echt heel belangrijk en je kunt best een droogoven hiervoor gebruiken).


Heerlijk tamme kastanjes en 'okkernoten' (ook wel hersennoten genoemd: maak ze maar eens open, ze lijken op jouw hersenen).

Boordevol vitamines en mineralen en beiden goed te bewaren. De kastanjes moet je verwerken tot meel of invriezen, anders bederven ze. De noten kun je lang bewaren, wel meer dan een jaar.

Een ons kastanjes biedt ongeveer een derde van de aanbevolen hoeveelheid(ADH),vitamine E en een kwart van de ADH vitamine B6 Verder zijn ze vetarm, een nuttige vezelbron en rijk aan koolhydraten.