Tomaat anders

IngrediŽnten

Stelen en kroontjes van rijpe biologische tomaten


Bron foto: Mandy Rebel
Bron foto: Mandy Rebel

Bereiding

Leuke toepassing van kroontjes en steeltjes van rijpe biologische! tomaten.

Heel lekker en kost niets kost: een super keukenkruid.

Bereiding
Laat de kroontjes en steeltjes goed drogen en vermaal ze. Je kunt het poeder gebruiken in verschillende gerechten waar je een tomaten smaak aan wilt geven. Je kunt ze ook vers gebruiken maar de smaak van gedroogde kruiden is altijd sterker. Vers altijd even kneuzen zodat de sappen vrijkomen. Dan lekker mee laten pruttelen

(Let op: tomaten zijn, net als aardappelen, een nachtschade plant: wat betekent dat ze onrijp (groen) (licht) giftig zijn. Sowieso is tomaten eten in een land als Nederland alleen in de zomer 'gezond'... Een tomaat hoort eigenlijk niet in onze koude kikkerlandje thuis: ze doet het ook niet goed als het te vochtig is bijvoorbeeld... kweken in kassen gaat dan beter, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit.)