Bietensalade
groep: Salade | Bijgerecht

IngrediŽnten

Rode biet
Appel
Karwij
Venkelzaad
Komijn
1 Knoflookteen
Honing
Vers gehakte koriander
Citroen(sap)
Peper
Keltisch Zeezout

Eventueel
Rode ui
Sesamzaad
Shoyu of tamari

Yochurt als je yochurt sausje erbij wilt maken, kan ook met kwark


Bereiding

Rode biet raspen (kan rauw, kort gekookt, of roerbakken), indien gekookt: koud naspoelen
Appel in schijfjes of stukjes snijden
Ui snijden
Karwij en venkelzaad fijn maken in vijzel
Komijn, 1 knoflookteen, honing en citroensap, peper en zout idem voor bietensalade beide over strooien met vers gehakte koriander

Als je de rode biet roerbakt is het lekker om verder toe te voegen: rode ui, sesamzaad, shoyu of tamari