Tanden poetsenTandenpoetsen is onnodig (als dit noodzakelijk geweest zou zijn, zouden er wel tandenborstels aan bomen groeien). Wel is het raadzaam de mond te spoelen met water na iedere maaltijd en tussendoortjes. Vooral als je zure voeding of dranken hebt gebruikt. Zure dranken drinken met een rietje belast de tanden niet.

Je kunt je tanden poetsen met kokosolie of groene klei waaraan je, voor een frisse adem, druppels etherische Pepermuntolie (gebruik geen pepermunt als je homeopathische middelen gebruikt) toevoegt. Of voeg etherische Kruidnagelolie toe: dat helpt bij tandvleesontsteking en kiespijn.

Daarnaast kun je je mond regelmatig spoelen met natriumbicarbonaat (baking soda). Of poetsen met baking soda. De samenstelling van natriumbicarbonaat benadert voor een belangrijk deel de samenstelling van jouw speeksel. Natriumbicarbonaat draagt bij aan een goede mondflora.

Natriumbicarbonaat is te koop bij een Turkse supermarkt. In Turkse supermarkten vind je sowieso meer zuivere basis voedingsmiddelen dan in een natuurwinkel (blijf alert op toevoegingen en E-nummers).

Ook kun je je tanden poetsen met Keltisch Zeezout.

Gebruik vooral geen tandpasta waaraan fluoride is toegevoegd en dit is de reden waarom niet!


Flossen
Belangrijker dan poetsen, is flossen. Met spoelen én poetsen, kom je niet tussen je tanden: vooral niet als je tanden dichter op elkaar staan. Flossen met zijdedraad is dan een optie. Let op dat je puur tandflosdraad koopt zonder toevoegingen.


Tandvleesontsteking kun je als volgt behandelen
- ieder uur spoelen met zout wateroplossing (sole van Keltisch Zeezout)
- 2x per dag met natuurzuivere kokosolie 10min je mond spoelen
- paar druppeltjes etherische Kruidnagelolie op de zere plek: let op, want Kruidnagelolie is heel krachtig
- spoelen met st. Jansolie (Johannesolie): als het ware kauwen gedurende 10-15min
- spoelen met natriumbicarbonaat (baking soda) en naspoelen met biologische appelazijn (die je prima zelf kunt maken)


Mijn eigen proces met kiespijn
Nog nooit in mijn leven kiespijn gehad. Nu wel. Dus ben ik op zoek gegaan naar middelen waarmee ik de kiespijn (en dus de infectie) op natuurlijke wijze kan behandelen.


Middelen die genoemd worden en resoneren met mijn eigen-wijsheid
- Kokosolie (kun je ook mee spoelen: laat de olie zo'n 15min rondgaan in je mond en spuug het daarna uit in het toilet / deze oilpulling voert ook de effecten van zware metalen zoals kwik af)
- Kruidnagel(olie): ontstekingsremmend, anti-bacterieel, en verdooft de pijn...
- Zeezout (ik ben fan van Keltisch Zeezout waar ik sole van maak): gemakkelijk in het gebruik... Je kunt hiermee spoelen en tanden poetsen... Keltisch Zeezout heeft ongeveer dezelfde samenstelling als ons bloedplasma
- Baking Soda: Je kunt hiermee spoelen en tanden poetsen... Baking Soda heeft ongeveer dezelfde samenstelling als ons speeksel
- Myrre
- Pepermunt(olie): verdooft de pijn
- Flossen

Ik besef dat mijn lichaam zelf-regenerend is en mijn zelfhelend vermogen heeft slechts ondersteuning nodig.


Behandeling die ik ingezet heb voor mezelf
- 's morgens bij het opstaan: tanden poetsen met Baking Soda waar wat groene klei aan toegevoegd is en paar druppeltjes etherische perpermuntolie
- na het poetsen, flossen
- na het ontbijt spoelen met sole
- ik gebruik in de thee 'groene theeblaadjes', verse Muntblaadjes, en Kruidnagel
- na de thee op een Kruidnagel kauwen... in eerste instantie leg ik de Kruidnagel tegen de pijnlijke kies aan en als ze wat zacht geworden is, kauw ik erop... Vanaf dat moment kun je de etherische olie goed proeven en voelen... Het duurt wel zo'n 2uur voordat de hele Kruidnagel op gekauwd is
- na de lunch weer kauwen op Kruidnagel
- na de middagthee kauwen op verse Muntblaadjes
- In de avond druppel etherische Kruidnagelolie op de pijnlijke plek: let op want deze olie is zeer scherp... voorzichtig gebruiken dus... Ik laat de olie zo'n 15min inwerken en spuug daarna uit... Je kunt deze olie ook vermengen met Kokosvet... Dat ga ik straks doen...

Dit is de 2de dag en de pijn is stukken minder. Bovendien heb ik het gevoel dat de 'ontsteking' afgenomen is.


Je kunt Kruidnagelolie zelf maken
- neem wat Kruidnagels en vermaal deze
- doe het poeder in een gaasje en bindt goed dicht
- neem een goede alcohol en doe in fles
- laat het poeder in gaasje goed trekken in de alcohol (liefst in de zon)
- haal het gaasje uit de fles en klaar

Je kunt de alcohol vervangen door olijfolie: dan heb je een massage-olie en je kunt hiermee 'oil pulling' doen.


Etherische Kruidnagelolie kun je kopen: let erop dat je 100% Kruidnagelolie koopt. Deze olie is niet zo duur: onder euro 10,00 heb je een flesje van 30ml. (ik koop bij G&W: ze hebben een eigen merk dat ook de olieën van Jacob Hooij maakt).


Voeding als medicijn
Ik eet altijd al heel bewust. In deze situatie laat ik ook mijn voeding ondersteunend zijn in het proces: zo gebruik ik meer knoflook en gember, en kurkuma. Deze voedingsmiddelen ondersteunen bij het oplossen van de ontsteking en de pijn.

En ik gebruik Keltisch Zeezout zowel om mee te spoelen als middel om inwendig een belangrijk deel van de mineralen tot me te krijgen: deze ondersteunen bij een gezond mondmilieu, glazuur, en botopbouw.


Boodschap
Als ik me afstem op mijn kiezen komen uitdrukkingen als 'ergens je tanden inzetten', 'even op je kiezen bijten', langs.

Ik ben iemand die prima in staat is om haar 'tanden ergens in te zetten' en 'op mijn kiezen te bijten'. De boodschap voor mij in dit kiezen-issue is dat het wel minder mag nu.

Ik kan goed bij de pijn blijven met mijn aandacht en haar omarmen. En zet de middelen is als dat nodig is. En ik blijf mezelf, ondanks 'tegenwerkingen' uitspreken en laat me de mond niet snoeren.

Het hele proces voelt overigens als 'schoning'. Mijn darmen reageren ook op het proces.


Relatie tand/kies en orgaan/meridiaan
Kijk ook naar de relatie tussen tand/kies en orgaan/meridiaan.

Verder het besef dat ons zelfhelend vermogen in staat is om gaatjes en uit balans-zijnde organen te regenereren (bio-resonance).