Kruiden toepassen - welke kruiden zijn geschikt voor jou
Test jezelf met de Kinesiologietest
Bio-spiertest ofwel O-ring test
Test jouw onbewuste op bijvoorbeeld Kruiden
Test jezelf met de Kinesiologietest
Bio-spiertest ofwel O-ring test
Test jouw onbewuste op bijvoorbeeld Kruiden

Voor alle kruiden geldt dat als je ze (medicinaal) gaat gebruiken, je je goed moet informeren. Het is vooral van belang voorzichtig te zijn met (de medicinale werking van) kruiden en voeding tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Voel zelf! wat de effecten van een kruid of voedingsmiddel zijn in jouw lichaam. De effecten kunnen van persoon tot persoon anders zijn. En van situatie tot situatie bij dezelfde persoon anders zijn. Velen zijn helaas de verbinding met hun lichaam en dus hun lichaamsgevoel verloren, waardoor zij minder goed de effecten kunnen waarnemen.

Kruiden (zoals Hennep en Sint-Janskruid bijvoorbeeld) versterkken wat al aanwezig is in jou. Voel je je depressief, dan kan het gebruik van een dergelijk kruid de depressieve gevoelens versterken. Misbruik kruiden en voeding (evenals bijvoorbeeld alcohol) niet om je te 'verlossen' van je shit-gevoelens. Neem je 'lastige' gevoelens gewoon maar waar, kijk naar ze. Welke boodschap hebben deze gevoelens voor jou? Wat zit er achter? Dit kijken naar 'lastige' gevoelens en situaties in jouw leven, hoef je niet alleen te doen. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Door middel van een bio-kinesiologietest (spiertest: zie afbeelding bovenaan de pagina) kun je ‘testen’ of een bepaald voedingsmiddel of Kruid goed is voor jou. Neem het voedingsmiddel of Kruid in je hand, of hou het voor je buik terwijl je jezelf test of laat testen. Je test een sterke spier (O-ring blijft gesloten) indien het Kruid of het voedingsmiddel goed is voor jou. Test jezelf eerst door bijvoorbeeld je naam te zeggen "mijn naam is [...] (noem jouw naam)": test je een sterke spier (O-ring blijft gesloten) dan test je correct. Je kunt nog even doorgaan met testen om er zeker van te zijn dat je goed aanvoelt wat het verschil is in een sterke spier en een zwakke spier (O-ring gaat open).

Je kunt ook je polsslag meten in rust, gedurende een minuut. Daarna het voedingsmiddel of kruid in je hand nemen, en opnieuw je polsslag meten. Als het voedingsmiddel of kruid niet goed is voor jou, neemt je polsslag met een aantal slagen per minuut toe.

Een andere manier van testen is gebruik maken van de pendel. Je kunt 'ja' en 'nee' pendelen: je neemt een Kruid in je hand en vraagt de pendel of het goed is voor jou. Of je schrijft bijvoorbeeld Kruiden uit in een cirkel en vraagt dan de pendel naar het Kruid te bewegen wat goed is voor jou.


Let op: het kan ook zijn dat jij gewoon WEET (innerlijke wijsheid) welk Kruid en/of
voedingsmiddel goed is voor jou. Vertrouw dan op je WETEN. Als je jezelf alsnog gaat testen, terwijl je AL WEET dan is het waarschijnlijk dat bijvoorbeeld een pendel niks doet.


Luister vooral naar je lichaam en intuďtie.