Hoofdpijn

Remedies
  • Moederkruid (tegen hormonale stress)
  • Afvalstoffen verwijderen (zie reinigingskuur bij 'Weerstand verhogen')

Omslag met Zweedse kruiden
Al naar gelang van de grootte van de te behandelen plaats, neem je een groot of klein stuk watten of celstof, maak die met het Zweeds kruidenbitter vochtig en leg dat dan op het aangedane lichaamsdeel. Gevoelige huiddelen eerst inwrijven met goudsbloem of calendula zelf, omdat het Zweeds kruidenbitter alcohol bevat wat de huid behoorlijk kan irriteren. Dek de watten af met een stukje plastic folie zodat de kleding niet vies wordt. De folie dek je dan weer af met een doek of een verband. In sommige gevallen (hoofdpijn, vermoeide ogen, keelontsteking) kun je volstaan met het opbrengen van een washandje bevochtigd met het iets verdunde middel. De omslag laat je 2 tot 4 uur zitten.

Zweedse kruiden zijn antiviraal en antibacterieel.

Recept
Zweedse kruiden op 1 liter brandewijn 6 weken laten staan.


Mariadistel
Mariadistel bevat drie uiterst potente leverbeschermende flavono´den.
Maak thee van mariadistel: een ruime theelepel geplet of gemalen zaden overgieten met heet water, 10 min. laten trekken. Daarna zeven.
Warm en sloksgewijs drinken, 3x daags: 's ochtends op de nuchtere maag, en een half uur voor de lunch en voor het avondmaal, of het avondeten overslaan en voor het slapen.
De thee kan op smaak worden gebracht met wat pepermuntblad (ook: met Zweedse kruiden).

Het gemalen of geplette zaad kan ook in yoghurt of in water aangemaakt worden tot een papje.


In 2012 volgde ik de basis en vervolg kruidencursus bij Marry Foelkel. Marry weet veel van kruiden en voeding. Het is haar missie om haar kennis te verspreiden. Ze geeft haar kennis door aan artsen, apothekers, en kruidenliefhebbers, kortom aan eenieder die belangstelling heeft in een natuurlijke manier van omgaan met de natuur en voeding. Kijk voor meer informatie over Marry op haar website: www.marrys.nl

De bron van op deze pagina genoemde kruiden- en voedingsadviezen is Marry Foelkel.