Koorts

Het lichaam moet koorts kunnen maken!
Het lichaam moet koorts kunnen maken!Remedies die het Zelfhelend Vermogen ondersteunen
  • Zweedse kruiden: drink het puur of verdund met lauw water
  • Propolis (anti'viraal': dus vooral bij griep)
  • Johannes olie (sterk antibacterieel: dus vooral bij verkoudheid)

Kneippse begietingen stimuleren het zweten bij koorts

  • Begiet jezelf (onder de douche) met koud water te beginnen bij je linkerbeen, daarna je rechterbeen, en zo naar boven (van links naar rechts)
  • Na de begieting wikkel je jezelf in een (bijvoorkeur) flanellen laken. Je gaat nu ZWETEN
  • Doe dit 6x ieder half uur
  • Na 6 begietingen (3 uur) neem je een 7de begieting met verdunde appelazijn. Hierna ga je slapen (minstens 4-6 uur) en ZWETEN
Door middel van de kneippse begietingen stimuleer je jouw zelfhelend vermogen en ga je zweten. BacteriŽn en schimmels zijn als opruimers aan het werk in jouw lichaam en daardoor krijg je koorts. Het is heel goed ťn nodig om koorts te kunnen maken! Onderdruk de koorts dus NIET! Gebruik geen paracetamol, omdat dit de koorts onderdrukt. Je lichaam reageert niet voor niets met koorts: jouw zelfhelend vermogen is aan het werk. Je weet nu waarom. Blijf goed drinken en neem eventueel zout (bijvoorkeur Keltisch Zeezout / sole) om uitdroging te voorkomen (vooral bij kinderen).

Men zegt dat je hiermee in 1 dag van je griep verlost kunt zijn. Ziek in ieder geval goed uit. Neem je rust.

Als de koorts laag blijft, neem dan lindebloesem- of vlierbloesemthee. Hiervan ga je zweten.

Bij kinderen kun je azijnpakkingen op de warmtepunten van het lichaam (enkels en polsen) aanbrengen, en deze regelmatig vervangen.In 2012 volgde ik de basis en vervolg kruidencursus bij Marry Foelkel. Marry weet veel van kruiden en voeding. Het is haar missie om haar kennis te verspreiden. Ze geeft haar kennis door aan artsen, apothekers, en kruidenliefhebbers, kortom aan eenieder die belangstelling heeft in een natuurlijke manier van omgaan met de natuur en voeding. Kijk voor meer informatie over Marry op haar website: www.marrys.nl

De bron van op deze pagina genoemde kruiden- en voedingsadviezen is Marry Foelkel. Met aanvullingen van mij als gevolg van voortschrijdende inzichten, die ik ontving vanuit German New Medicine: GNM ziet bacteriŽn en schimmels niet als ziekteverwekkers, maar opruimers die het zelfhelend vermogen ondersteunen. Daarnaast weten we vanuit GNM dat virussen niet bestaan bij mensen (zie Virus Mania op deze pagina).