Kuur voor het verwijderen van gal- en nierstenen

Kuur voor het verwijderen van gal- en nierstenen
  • dag 1 tm 6: drink elke dag 1 liter appelsap. Dat verzacht de stenen. Verdelen over de hele dag. De hele week geen zware gerechten eten, maar gewone normale maaltijden en weinig vetten
  • op de 6e appelsapdag: geen boter-olie-zuivel-ham-eieren-gebak-noten, wel water
  • op de 6e dag 's avonds 18.00 uur: 4eetlepels bitterzout plus 7,5 dl mineraalwater in een kan en verdelen over 4 porties. Drink nu je eerste portie, indien nodig met wat citroen en of met een rietje om de smaakpupillen te omzeilen
  • 20.00 uu:r drink het 2e glas bitterzout
  • 21.45 uur: 4 rode grapfruits uitpersen met een gelijke hoeveelheid olijfolie van de eerste persing. Een goede kwaliteit dus. Het uitgeperste sap en olijfolie in een kan of beker doen met een afsluitbaar deksel vervolgens 20 keer goed schudden
  • 22.00 uur: het mengsel staande in een keer opdrinken en daarna meteen gaan liggen om de stenen vrij te laten komen. Het kan zijn dat je de stenen al voelt bewegen zonder pijn, omdat het bitterzout de kanalen wijd openzet. Het kan zijn dat je wat misselijk wordt. Dat hoort er even bij, maar dat verdwijnt weer met enkele uren
  • 06.30 uur: drink je 3e glas bitterzout. Nu het lichaam rechtop houden. Indien je naar de w c moet, gewoon gaan
  • 10 00 uur: drink je 4e en laatste glas bitterzout. De rest van de dag voorzichtig eten en weer een normaal ritme opbouwen
Het is goed een toilet te gebruiken met een platte pot zodat je kunt zien wat er uit komt.


Bron: deze kuur komt uit het boek met isbn 0-9767944-1-1. Niet vaker dan eens in de maand herhalen.