Het positieve effect van Tryptophan, Magnesium, en Vitamine B

Recent onderzoek uitgevoerd door MIND onder mensen die lijden aan depressies, heeft aangetoond dat mensen zich beduidend beter voelde na het eten van bananen.

Dit komt door de aanwezigheid van tryptophan, een soort prote´ne dat ons lichaam omzet in serotonine. Serotonine staat bekent om zijn relaxende werking, het verbeteren van de gemoedstoestand en het algemeen gelukkiger voelen.

Daarnaast draagt volwaardige voeding bij aan je WelZijn en natuurlijke weerstand.
Een tekort aan magnesium en vitamine B kan angst- en depressieve klachten geven.

Als je hier meer over wilt lezen, kun je kijken op onderstaande link. Je kunt hier ook terugvinden in welke voedingsmiddelen magnesium en vitamine B zit. Bij een volwaardig en uitgebalanceerd voedingspatroon zijn voedingssupplementen niet nodig:

Verder kan een verstoorde suikerstofwisseling verschillende emotionele klachten veroorzaken. De een wordt angstig, een ander somber tot depressief en een derde heeft vervelende stemmingswisselingen. Wil je toch suiker gebruiken, kies dan het liefst voor (donker)bruine rietsuiker.


Effecten van voeding op de psyche

Ernstige depressie (Major Depression Disorder of MDD) is een aandoening waarbij iemand niet meer normaal kan functioneren door een combinatie van lichamelijke en psychische problemen.
U kunt denken aan zaken als: bedrukte stemming, moedeloosheid, gebrek aan vreugde in het leven (anhedonie), vermoeidheid, melancholie, pessimisme, vertraagde bewegingen, geremdheid, verminderde eetlust, verminderde libido, concentratieproblemen, geheugenstoornissen, verwardheid, gebrek aan interesse in de buitenwereld, gebrek aan motivatie, gevoel van waardeloosheid, gebrek aan zelfwaarde en zelfvertrouwen, schuldgevoelens, uitputting. Lees meer...


Suiker, allergie, en angst
Een goede suikerstofwisseling is de basis voor lichaam Ún geest om te kunnen functioneren. De emotionele klachten op een verstoorde suikerstofwisseling zijn heel breed. De een wordt angstig, een ander somber tot depressief en een derde heeft vervelende stemmingswisselingen. Lees meer...