Psychiatrie en voeding

Als de moleculair biologische vorm van psychiatrie uit de startblokken komt dan komt er hopelijk ook snel erkenning voor de relatie voeding en psychiatrie. Als er een andere ‘mes en vork’ uit de steel komt dan alleen maar anti-depressiva geven dan wordt het tijd om serieus aandacht te geven aan wat er op iemands bordje komt . Niet alleen op psychisch gebied, maar ook op voedingsgebied. Bijvoorbeeld:

* Vetzuurprofielen maken (onderzoek naar de omega 3-6-9 vetzuurverhoudingen in het bloed).
* Letten op transvetzuren gebruik en ander vetgebruik in de voeding.
* Onderzoek naar andere mineralen dan magnesium en lithium (de relatie mangaan en lithium) om aan te tonen dat suikergebruik, geraffineerde granen e.d. de bloedglucosespiegel ontregelt en van daaruit op het gemoed kan werken.
* Onderzoek naar de relatie van de methylering (o.a. lever) en depressie. De methylering staat onder druk door o.a. alcohol, koffie, vitamine B tekorten en bepaalde aminozuurtekorten zoals taurine (zit o.a. in vis).
* Hormoongebruik belast o.a. de methylering, sulfatie en glutathionconjugatie in de lever met als gevolg depressie.

Lees meer...