Rucolapesto
groep: Salade | Broodbeleg | Pasta | Vegetarisch | Bijgerecht

Ingrediënten

150 g rucola
50 g geraspte kaas (parmezaan)
2 el blanke hazelnoten
4 el olijfolie
¼ tl keltisch zeezout
knoflook naar smaak
geraspte schil en het sap van ½ citroen

eventueel
wat yoghurt
basilicum


Bereiding

Hak de rucola, kaas en noten grof in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix alles
door elkaar. Voeg zeezout en peper toe en bewaar in een gesteriliseerd potje.

Serveer de pesto op toast of roer door pasta of risotto.


Rucula groeit gewoon door!
Knip aan het begin van de winter, zodra er nachtvorst is, je Rucula plant terug tot zo'n 10cm boven de grond. In de lente groeit je Rucula dan weer uit tot een prachtige plant, waarvan je weer volop kunt oogsten. In de zomer in bloei en zaad laten komen gedeeltelijk: de zaden verspreiden zich vanzelf door je moestuin en je kunt gemakkelijk weghalen waar je geen Rucula wilt. Of stekjes maken van je planten om door te geven. Overige bloemetjes uit je planten knippen, zodat de energie niet naar de bloemetjes en het zaad gaat, maar lekker in de smaak van je Rucula blijft.