Het Gekruide Pad
Weten Wat We Eten
|
|||
Courgette bewaren zoetzuur of in vriezer
groep: Salade | Bijgerecht | Lunch
Ingrediënten1 kg courgettes2 grote uien, gesnipperd 3 eetl. keltisch zeezout 5 dl ijskoud water 5 dl azijn 250 gr suiker 2 theel. kurkuma 1 theel. dille 1 theel. venkelzaad of anijszaad 1 eetl. mosterdzaad 1 rode of gele paprika in kleine blokjes voor de kleur of geraspte wortel (optioneel) Er zijn ook zoet-zuurkruiden in zakjes te koop BereidingSnijd de courgettes in de lengte door, verwijder de zaadlijsten. Snij de courgette in kleine blokjes. Doe ze in een grote kom en voeg uien, keltisch zeezout, en water toe. Laat 3 uur in de koelkast staan, af en toe roeren. Het zout trekt flink wat water uit de courgette. Na 3 uur giet je het water af en spoel goed af, zodat het zout weg isBreng dan in een pan aan de kook 5 dl azijn 250 gr suiker 2 theel. kurkuma 1 theel. dille 1 eetl. mosterdzaad voeg de courgette toe, en laat 2 minuten koken Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Doe het zoetzuur heet in schone potten. Minimaal een week laten staan voor gebruik Als je geen mosterdzaad hebt, kunt je ook mosterd gebruiken Paprika kun je vervangen door wortelsnippers Zoetzure courgettes kun je gebruiken in slaatjes of als extra smaakmaker in de winter bij allerlei koolstamppot (savooi, groene kool, enzo) Of als lekker gezond tussendoortje gewoon enkele hapjes lepelen als je zin hebt in iets hartigs ipv nootjes of chips Courgettes kun je ook rauw in stukken in de vriezer bewaren Of gekookt in stukken als je ze in de soep wilt gebruiken |
|||
|