Brandnetelpasta

Ingrediënten

Brandnetels (als ze al wat ouder zijn, alleen de toppen)
Magere spekblokjes (laat weg als je geen vlees wilt eten)
Pasta (bijvoorbeeld Fusili)
Roomsausje
Tuinkruiden
Knoflook
Geraspte kaas


Bereiding

Brandnetels goed wassen en grof hakken
Pasta gaar koken en de spekblokjes even bakken
De brandnetels bij de spekblokjes voegen en laten slinken (er blijft weinig van over, gebruik dus veel brandnetels)
Maak een roomsausje: gebruik daarvoor het kookvocht van de pasta en voeg meel en boter toe. Roer glad tot een sausje en voeg tuinkruiden toe
Rasp knoflook en voeg toe
Voeg het roomsausje toe en daarna nog even doorwarmen
Roer de gekookte pasta erdoorheen en het is klaar om op te dienen
Doe er op je bord wat geraspte kaas over

Dit recept heeft oneindig veel variatiemogelijkheden: wat salami bij de spekjes of bijvoorbeeld crème frêche of room culinair in plaats van het roomsausje

En natuurlijk kan het ook zonder vlees!