Falafel
groep: Vegetarisch | Bijgerecht

Ingrediënten

200 gram (hoeveelheid naar gelang je wens) droge kikkererwten bio

Verse peterselie
Gemengde noten
Verse koriander
Kurkuma
Citroensap
(vloeibare) Tahin (van de Turk)
Keltisch Zeezout
Zwarte peper
Komijn
Munt
Paneermeel (Beschuit)
Ei
(veel) Knoflook
Rode paprika
Olijfolie

Je kunt met de kruiden en ingrediënten variëren: bijvoorbeeld geen rode paprika, noten, ei, en/of kurkuma, citroensap

Bereiding

Kikkererwten 24 uur laten weken
10min koken en laten nagaren in een 'hooikist' (of iets wat er op lijkt, gebruik je creativiteit)
Laten afkoelen
Alles goed prakken en hakken en hiervan balletjes draaien
'Roerbakken' in olijfolie of rijstolie


Lekker met wortelsalade en tomatensalsa, bietensalade, yoghurt/knoflooksaus, en pitabroodjes uit de oven